diumenge, 30 de març del 2008

Deu arquitectes estudien la pauma per al disseny de l'exposició de Xangai



El dilluns, 3 de març un col·lectiu d’arquitectes de diferents nacionalitats vinculats a l’estudi barcelonès Miralles-Tagliabue (EMBT), liderat actualment per Benedetta Tagliabue visitaran el municipi de Mas de Barberans.

Aquest estudi ha resultat guanyador del concurs convocat per a elegir el disseny del pavelló d’Espanya a l’ Exposició Universal de Shanghai 2010. El disseny s’inspira en una tradicional cistella de vímet, un element amb força tradició a Espanya i precisament també a China. L’edifici no només imitarà la cistella en formes, sinó també mitjançant l’ús del vímet en la seva construcció.

Continuant amb la recerca d’inspiració a partir de les fibres vegetals per al la construcció del pavelló, el col·lectiu d’arquitectes responsables del projecte aquest dilluns visitaran Mas de Barberans per conèixer les característiques de la fibra vegetal de la pauma (Chamaerops humilis), així com per conèixer el seu procés de producció de mà de les artesanes del municipi. Aquesta visita pretén ser font d’inspiració per dissenyar alguns dels elements de mobiliari, de decoració,…que completaran l’edifici Pavelló d’Espanya per a l’Exposició Universal de Shangai 2010.